Gates, drömmar och kaffe

Detta är egentligen gårdagens inlägg. Som fick bli dagens inlägg hux flux.
"Det enda som är beständigt är det föränderliga." - Ägarkonferens 2005.

Tisdag förmiddag. Sitter på jobbet och försöker koordinera mycket saker i mitt huvud, just nu har jag en marknadsplan och en nulägesanalys om Gina Tricot att göra. Jag vill så gärna bli klar med mina betyg, men oj vad mycket arbete det ligger bakom. Dessutom är det svårt att få lugn och ro när det står en massa kartonger och påsar hemma lite överallt. Ska in i ett etableringsmöte om en kort stund, Västerås 2 ska öppna inom kort och vi behöver förberedelser inför VIP-kvällen. Kanske dags att ta en tripp dit och följa upp mitt förarbete.

Inlägget kan kännas lite hackigt och ofärdigt, men håll till godo. Jag får acceptera att jag aldrig blir någon blondinbella eller 1000apor. Inte för att det är mitt mål i livet.

Lev för dagen, säger dom som vet. Lev i dagen, tänk på morgondagen imorgon.

Man lever bara en gång hörde jag strax efter nyår. Och visst ligger det mycket bakom de orden? Som man har gått och funderat på vissa val man har tagit och vissa vägar man har gått. Visst leder alla fram till samma mål?
Vi pratar inställning till konsumtion och levnadsvanor på jobbet idag. Många delade meningar och många olika tankar.  Tog även upp adoptionsfrågan och fick ovanligt mycket medhåll.

Livskvalité v/s ekonomisk rikedom?

Your mailbox is over its size limit säger min inkorg varje morgon. Ändå raderar och raderar jag. Det är 2009 och vi har inte uppfunnit en mailbox som kan lagra oändligt många mail. Dags förr Gates att uppdatera sina mjukvaror?

Dagens tredje kaffe är intagen och jag börjar fundera på om jag ska börja dricka te igen. Sebbe klagade på kaffepriset i affären igår, jag vet, men det är gott kaffe svarade jag. Jag går fortfarande och möblerar i en fantasilägenhet, drömmar är till för att förverkligas - visst är det så?!


Jag försöker synkronisera med min dator idag, det fungerar sådär.  Den vill göra på ett sätt och jag vill göra på ett annat sätt. Jag var rädd att den starka blå färgen som invaderade min skärm imorse skulle stanna kvar, men jag startade om så löste problemet sig.


Resan till Warszawa i maj är nu bokad av vår reseledare på Hemtex annonsavdelning. Ska bli spännande med Polen, ännu en resa till ännu ett land som jag aldrig har satt min fot i. Några tips på sevärdheter? Fristads, Bravida, MQ och Hemtex bildar ett bra resegäng. Har inte kvar många bilder från Dublin, men ska se vad jag får fram.


Springsteen är överskattad!

Vill inte smitta av mitt dåliga humör så nu slutar jag.
Kill a tree skriv ut detta blogginlägg.


Psst, bara några länkar..

Drömmöbel?
http://www.mio.se/Sortiment/Matplatser/Stolar/Tora/Loveseat/?p=1
http://www.rum21.se/index.php?main_page=popup_image&pID=115


Drömhus?
http://www.hemnet.se/beskrivning/hemnet/340928
http://www.hemnet.se/beskrivning/hemnet/340486
http://www.hemnet.se/beskrivning/hemnet/326687

Vitmålat trägolv och lägenhetsdrömmar

Hej och välkommen till min varannanmånadsblogg. Eller för den delen, halvårsblogg. Vi får helt enkelt se vad 2009 har i kikaren.

Nyårsfirandet blev lugnt iår, av flera olika anledningar. Promenad och grillning/glöggdrickande på eftermiddagen, middag, buzz och skumpa i Tranemo city på kvällen. Trevlig sällskap med Sebbe samt David och Erik plus respektive. En trevlig kväll helt enkelt!

Mellandagarna bjöd på både glädje och sorg. Glädjen som jag vill dela med mig av här i bloggen var att när jag kom hem bakis efter juldagens firande i Ulricehamn satt där en nyinstallerad och nyinköpt diskmaskin i mitt kök. Sebbe och Jolle hade installerat den åt min största förtjusning. Om man ska bo med en sambo som insisterar att diska ovanför diskvattnet så behövs en diskmaskin helt enkelt.
Fick träffa min underbara Josefina på juldagen, så kul - det var evigheter sen vi sågs! Hann sippra på en cider hemma hos Marie innan vi styrde kosan mot Åsunda Sjöstad och 6 våningen (en vacker utsikt) och nästa förfest. Efter det hamnade vi på Bryggan, som tydligen har konkurrerat ut Pluto på juldagen för det något äldre klientelet. (Nu menar jag äldre i små bemärkelser, de över 22 mao.)

Dagens I-landsproblem: Helt klart att det ska vara så förbannat svårt att acklimatisera in sig i sin nya bordskalender. Den är i storlek A5 och med ringpärm. Det borde inte vara så svårt om det inte hade varit för att dagarna nu står i spalter uppifrån och ner och inte i horisontella rader.. Nåja, blir väl mitt första issue att ta tag i när jag börjar arbeta på riktigt på onsdag. Idag är mest ett gästspel på jobbet.

Har införskaffat KENT-boxen 1991-2008 idag, Åhlens hade sänkt priser så jag slog till. 15 tidigare outgivna spår lockar mest. Alla gamla skivor finns med; Kent, Verkligen, Isola, Hagnesta Hill, B-sidor, Vapen&Ammunition, Du&jag döden, The hjärta och smärta samt Tillbaka till samtiden.
Min absoluta favoritlåt? Fortfarande "Elever" Som ifrån en annan tid, ett annat liv, fast ändå såpass nära. Så många minnen, så många tårar och så många glädjemoment.

Ska iväg och kolla på lägenhet ikväll med Sebbe. En tvåa på 86m2 på Lilla Brogatan, ett stenkast ifrån min nuvarande lägenhet. Det som lockade var det underbara vitmålade trägolvet i sovrummet, det stora köket, det knarrande fiskbensparketten i det gigantiska vardagsrummet och givetvis den generösa takhöjden.
Jag trivs som fisken i min nuvarande lägenhet och vi var egentligen inte ute efter någonting större, men så dök denna lägenheten upp i BT under Bytes, så jag gick och tittade. Och blev kär.. Vi får se vad Sebbe tycker ikväll, jag håller tummarna. Dock kommer det bli en otrolig intensiv start på '09 om flytten skulle gå igenom.

Slet igårkväll för att få ihop min hemtenta, det gick bra tillslut. Fick tömma en liten glöggflaska för att inspirationen skulle sätta fart. Utvärdera, motivera och diskutera. Usch! Har ytterligare 8 veckor framför mig med detta slitet, har ännu inte bestämt om det ska räcka sen eller om jag ska pina mig igenom ytterligare någon kurs.

Utgång ikväll? Vi får se..


Strax före jul fick jag en kommentar. "Vi hörs efter nyår" Jag väntar på telefonsamtal.

RSS 2.0