onsdag 20090930



give your self to someone you love.



min favoritbloggare kan så enkelt klä känslor i ord




i still don't know how i feel about him. it hurts my heart when he doesn't answer my phone calls or when he doesn't call me or text me forever. this summer he said he didn't know if he even remembered what it felt like when we were traveling, when it was so good and we were having fun. and i don't know if i'm remembering anymore either. but parts of me are. parts of me remember the good so intensely that i can't stop thinking about it. like talking forever on the roof or in the hammock. or doing ridiculous things. and then i remember that there were also times when it was just the two of us when there wasn't much to say, when we were both drawing a blank. part of me thinks that's totally normal. part of me thinks that happens with everyone.

but now where do we go. what do we do now that we are back in that city and it isn't the same. what is it that made us both miss each other more than a little bit last summer. what were we missing. now i don't know how to be friends with him. i can hardly look him in the eyes because he will so easily be able to see how i'm feeling. today is sunday and all i want to do is hang out with him, but what if he doesn't want to hang out with me. or what if i want to hang out, but as soon as we do i can't do it. what if i can't stop thinking of him as more than friends.

- anonymous 2009-09-20




tisdag 20090929



jag hamnade i tillfällig eurofori när jag kom på vad jag skulle klä ut mig på kändisfesten i oktober. godisaffär, kom jag på sådär lämpligt nu i slutet av september. min lycka slutade när marie min kollega undrade över sambandet mellan kändisfest och godisaffär. där någonstans insåg jag att jag hade blandat ihop halloweenfesten och kändisfesten. fast vad en godisaffär har med halloween kommer jag inte riktigt ihåg. så nu är jag tillbaka på noll igen.



idag får jag min inspiration från slumpen. jag tror att allting som händer beror på den och att våra beteenden och val är en kombination av vad slumpen visar för väg i våra liv och det som vi innerst inne bestämt oss för att förverkliga.






idag klippte jag lugg. igen.
idag lovade jag mig själv att klippa den kontenuerligt så jag slipper få snelugg varannan månad. igen.



 




måndag 20090928


måndagkväll igen och mörkret ligger tätt över borås. över takåsarna ser jag taklampor som lyser upp stan och gatorna runtomkring mitt kvarter. solen gick ner över göteborg tidigare ikväll när jag var ute och promenerade. ibland kan man känna sig vilse i sin egen stad. och då man byter väg och tar en ny gata till sitt mål så kan man hitta och se saker man man inte sett förut.



vackert_1 vackert



det finns så många vägskäl som vill ta min uppmärksamhet men jag har inte tid, ork och energi att ta dem till vara. idag arbetade jag i ett tempo som jag aldrig gjort förut. jag hade 120 mail i min utkorg när jag gick för dagen efter 9 timmars kontorsarbete. jag tror att hösten kommer plocka fram det bästa i folks prestationer på kontoret detta året.



måndag 20090921



måndag eftermiddag och solen skiner i göteborg. folk går i t-shirt och flipflop och trotsar
kalenderns datum som pekar på 21 september. det är snart oktober och jag har inte ens
funderat på att ta fram min vinterjacka ännu. en klar väderomställning och tummen ner
för växthuseffekten. jag gillar inte dom här mitt-emellan-årstiderna. jag vill antingen ha
kall vinter med massa snö, en tidig vår-dag med blommor och träd som knoppas, strålande
solsken en varm sommardag eller en regnig höstdag. dagar som hamnar i gråzonen mellan
dessa beskrivningar är så ofattbart tråkiga.




jag roade mig på systers altan i lördags när jag väntade på att dom skulle komma hem.
resultatet blev ben och fötter. ibland är jag (lättroad)


once again

fredagkväll och jag har haft en frustrerande dag. det är en sak som grämer (fult ord) mig så otroligt mycket så att jag inte kan koncentrera mig ordentligt på jobbet. det, tillsammans med förkyldningen 2.0 samt två oorganiserade möten på kontoret idag gav mig nästan irritation på jobbet. jag hann inte med de saker jag skulle, vilket resulterade i att 200 värdebevis är ute i kunders händer utan att vara aktiva, vilket i sin tur innebär att de inte går att slå in i kassan. dagen resulterade även i irritation över en kollega.

jag borde skriva upp en att-göra lista varje dag. det är mitt mål för nästa vecka.

enligt trackingen som är gjord för q1 och q2 2009 så är vi marknadsledande för herr 40+. det gillar vi! nu behöver vi även en uppåtgående trend för vår damförsäljning.

jag har även inlett 4 (!) B2B-avtal denna veckan. me like! det är en av mina roliga arbetsuppgifter att sälja in och fördela ut värdebevis (som gäller i våra butiker) till andra företag som efterfrågar detta.

nu väntar jag på besök. jag är egentligen på dåligt humör och orkar inte vara social. allt jag längtar efter är att få prata ut och få ställa allting till rätta igen. jag vet att jag kan vara på himla dåligt humör ibland. det ligger kanske i blodet. eller i stressen eller i det allmänna sinnestillståndet.

dagdrömde som vanligt på väg till bussen hem idag. jag insåg att den långa vänskapen självklart finns kvar och det kommer troligtvis kännas som vanligt när vi träffas igen. men, jag längtar inte längre efter sällskapet. det är jobbigt att säga men tyvärr är det sanningen.

nu ringer det på dörren.


fredag 20090918

fredag och mötesdag.
helgen är ännu oplanerad och det känns frukansvärt skönt. kanske blir filmkväll nu ikväll.

känner för en tripp till ikea.
kanske blir inhandlande av dator.
troligtvis lite bilåkande.
antagligen studier på söndag.

ska ringa min lärare och ha betygssamtal nu. yey.


idag har coco chanelfilmen premiär för oss vanliga dödliga. som inte har fått förhandsvisning eller röda mattan-premiär-inbjudan.

nu, youghurt och banan.

eufori



Textkommunikation A - VG
Textkommunikation B - MVG
Näthandel A - MVG
Näthandel B - MVH
Mediekunskap  - MVG

jag är hyffsat nöjd. tilläggas bör är att jag inte är en teoretisk människa. jag gör saker bäst i praktiken. jag gillar inte att läsa, orden fastnar inte i mitt huvud utan vidare. jag har nog en lättare form av inlärningsproblem. därför är jag så jäkla glad att jag har fixar dessa betyg. äntligen. visst fick jag högsta betyg i de ämnen i skolan som jag verkligen gillade och lade ner tid och energi på. men jag hade väldigt svårt för att sitta och skriva prov på 4 timmar i skolan, att kasta ur sig all kunskap som man lärt sig på ett halvår på ett papper bara sådär.

när mina barn växer upp önskar jag att de (bland annat) har möjlighet att:
1, välja att kunna läsa en kurs i taget på 100% och inte varva upp till 10 ämnen samtidigt.
2, kunna bli betygsatta för deras kunskaper, färdigheter och hur de har utvecklat sin kunskap i ett ämne under tiden kursen har varit och inte enbart hur sociala de är, hur bra de är på att presentera sitt jobb och hur bra man kan övertala en lärare.

oj vad bitter jag låter. håller ni med mig eller anser ni att svenska skolan idag är optimal?




tålamodsprövning no.1

som ni vet arbetar jag på marknadavdelningen på ett modeföretag och har en förmåga att fasta i många olika projekt och ibland agera som en bläckfisk i olika projekt. jag vet inte om det handlar om min totala oförmåga att säga nej. nåväl, det som ligger närmast i tiden och är ett av mina ansvarsområden är en helt vanlig tävling på vår hemsida där man kan vinna biobiljetter. det krävs att man svarar rätt på en fråga och sedan följer instruktionerna på hemsidan. på grund av olika omständigheter kom det inte in så många svar som jag önskade så jag valde att göra en blänkare om detta i det mail till våra medlemmar som jag idag skickade ut. sagt och gjort och nu efter två timmar tittar jag på tävlingsinkorgen och ser att det fullkomligen strömmar in tävlingssvar från tävlingslystna medlemmar. hm, tänker jag - hur ska jag välja ut vinnare här. jo, genom att radera de som inte har följt instruktionerna kan jag enkelt få fram ungefär 50 vinnare utav de totala 400 mail som idag har kommit in. summan av kardemumman- hur svårt kan det vara att följa en instruktion!?


onsdag 20090916

mm, jag vet. jag är kass på att uppdatera här och borde egentligen inte ens ha en blogg. nåväl, den är redan startad och jag avskyr att medge att jag själv har fel i vissa situationer. så jag gör helt enkelt ett nytt försök. jag tänkte även rada upp mina goda chanser och mindre positiva chanser att lyckas göra detta till en blogg som uppdateras ofta. eller relativt ofta.

minussidan
1, helt klart att min dator har kraschat. det var dator nummer två på mindre än tre månader som jag har lyckats förstöra. ja, det första var en lånedator och den kommer jag aldrig få se röken av igen. den andra datorn var min privata som i lördagskväll bestämde sig för att säga hejdå till denna världen. jag har dock lämnat in den till mathias som jag håller tummarna kan leta upp allt innehåll och föra över till min framtida dator.

2, min inspiration kommer oftast när den inte ska komma upp (dvs jag sitter inte vid datorn och jag har inget att anteckna på)

plussidan
1, hm.. ja det är nog det faktum att jag sitter uppkopplad ungefär 12 timmar per dygn. då borde det finnas tillfälle att skriva en rad.

2, i efterhand är det trevligt att veta vad man gjorde den där dagen för typ ett år sedan, egentligen.

3, skriva dagbok för hand är jobbigt, tar tid och ingen kommer att se vad jag skriver för jag har handstil som en kratta. eller en kille brukar jag få höra ibland.


nyss kom vår härliga receptionist louise förbi med en väska som jag har spanat på ett tag. den är i brun mocka, fransig och lite sådär 70-tals stuk på den. hon är en pärla! den följer med mig hem idag och blir min nya inneboende!


RSS 2.0